Majlis Weeding Kak Long Yang Awesome ! - Part II

Assalamualaikum.

Jam menunjukkan sekitar pukul 8.17 a.m. sekarang. Selamat pagi semua rakyat jelata beta. Apa khabar? Heee :D (berangan kuat betul)

Lama gilakan part II ni nak siap? Memang lama sebab malas nak buat. Heee. Tapi hari ini dah naik mood rajin tu. So, nak kenang balik 2012 yang lalu. Kalau belum baca part I, silakan.

http://ashyastories.blogspot.com/2014/06/majlis-weeding-kak-long-yang-awesome.html

Ini ialah kenduri kahwin yang pertama dalam family kami. Almaklumlah, kakak sulung kan yang kahwin. Selama ini memang tak pernah uruskan kenduri kahwin secara full tapi Alhamdulillah menjadi jugak kenduri kahwin walaupun tidaklah besar-besaran. Islam itu sederhana, kan?

Guest book tu buat sendiri , okey!

Sebelum pengantin datang, ada kumpulan marhaban yang terdiri daripada pakcik-pakcik dan juga abang dan paksu aku.


Memandangkan gambar-gambar ini diambil daripada jurukamera yang tidak berpengalaman dan tidak diupah walaupun satu sen malah memberikan elektrik dengan percuma untuk charge kan kamera tu, gambar-gambarnya bukan semua yang cantik-cantik ya.


Dalam pukul 1 petang tu, pengantin dah mula datang. Kompang pun bergema menyambut kedatangan pasangan sejoli itu. Kami sekeluarga apa lagi, berterabur lari nak bawak hantaran. Haha!





*yang pegang payung tu sibuk ja suruh orang fokus dekat dia*

Dan yang paling rare sekali....


Punyalah sibuk nak pegang payung sampai mencacatkan pemandangan dengan pakai selipar jepun ja. Hahaha!












Takmo cakap apa. Nak share gambar ja.





























Sementara pengantin sedang buat kenduri dibawah, ada yang sedang dilamar di atas. 



Kidding je tu.. Pakai bunga pengantin plak tu





















Ni bila semua dah serabai sebab penat.



Kesian, ditolak mentah-mentah .. Heee :D


Ok, yang ni bajet! 


Gambar pengantin.





Itu saja yang aku nak kongsikan. Sorry kalau korang rasa semak sangat dan post entry kali ini memang tak best. Aku cakap terus terang, aku kekok nak tulis blog sebab dah lama sangat dah tak tulis. Aku minta maaf sebab cerita kahwin ni cerita 3 tahun lepas. And now Kak Long dah dapat 2 orang cahaya mata dah sekarang ini.

Apapun kami gembira even penat.(penat ka?) Kak Long dan Abang Naser semoga berbahagia sehidup semati okay. Haha


XOXO






No comments: