Majlis Weeding Kak Long Yang Awesome ! - Part I

Assalamualaikum

Amboi, dia! Sudah pandai buat entri yang ber-part. Hehehe :D. Actually, weeding ini dah lama aku nak cerita dekat blog, tapi sampai sekarang tak kesampaian sehinggalah sekarang. Sebab banyak sangat cerita nak dikongsi dekat blog ni.

*Gambar-gambar diambil oleh photographer yang tak berpengalaman iaitu my cousin sendiri. Tempahan tidak diterima *

So, sekarang ini aku nak ajak korang flashback balik masa ke zaman 15 September 2012.


Yuhhhuu! Dah sampai ke zaman 15 September 2012 bertempat di rumah aku. Apa yang aku buat dekat rumah dengan pelamin segala-bagai ini oii?



Untuk menyaksikan proses akad nikah Kak Long aku yang akan berlangsung pada 15 September 2012. Dua hari sebelum majlis akad nikah berlangsung baru aku pulang memandangkan aku tinggal dekat hostel masa itu. And I bring my friend too!


And this picture, my sister with her friends also her bridesmaid. Sementara menunggu tok kadi datang ke masjid, posing dulu lah yerk!




Erk?! Baru hari ini aku tahu yang aku ini keturunan Cullen bila tengok mata kakak aku untuk pic yang last sekali. Hahaha!



And this pic lah kakak aku with her bridesmaid, Kak Farah! Kak Farah ini bestfriend kakak aku since dari sekolah rendah tak silap.


This time kakak aku baru nak tunang. Kami langsungkan majlis pertunangan dengan akad nikah sekali. First, pihak rombongan sebelah lelaki datang and meminang. Kemudian, baru kami bertolak ke masjid untuk melihat upacara Majlis Akad Nikah.

Itulah Abang Naser. Tak jelas? Tak apa .. Tak apa .. Nanti kita tengok yer. Banyak lagi gambar yang ada ni. Acewaahh! Hahaha





Kakak aku sempat lagi main tab dengan abang aku.

Hantaran sebelah perempuan. 



 Hiraukan baju ungu tu *_*



Sementara tunggu tok kadi membebel , last pic with abang aku sebelum melafazkan ...........

Kakak , Abang dan Tok Kadi .


And this is a pic of my sister with her husband after their marriage. Congratulation to my sister and her husband for this weeding! I wish this couple always happily ever after !

Thank you for reading this entry.
XOXO

3 comments:

Siti Aisyah Khalil said...

Haih cantik tarikh ? 13 September pastu 15 September.. kenapa ? kenapa ? kenapa ? hahaha

ashyaziz said...

@ Aisyah Eh! Hahaha.. Lupa nk tukar tarikh.. silap2 huhuhu Btw, thanx tegur ! :3

Siti Aisyah Khalil said...

aku sajer cakap sbb tarikh tengah2 tu birthday aku la.. how dare hg lupa ?