May In Memory ~2014~

Assalamualaikum :)

Masuk bulan Mei ni macam-macam berlaku. Bagi aku, bulan Mei ni lain sikit dari bulan-bulan lain sebab dalam masa yang sama pelbagai tragedi dan kejadian yang aku berlaku. Meh sini aku nak flashback balik bermula daripada first day in May . 

1 May 2014

Everyone tahu fasal hari ini. Yeah, that's right! Hari Buruh dengan kata lain Hari Pekerja. Semua pekerja dapat bercuti hari tu termasuk yang tak kerja like bebudak ribena cam kitaorang ni! Wink~wink *_* Btw, Happy Birthday to my Junior dekat sekolah rendah dulu, Hanisah! May Allah bless you :)



2 May 2014

 Pada masa ni semua exostan dah bising dalam alam media. Semua sibuk ucap 'Happy Birthday, Tao!' tambah-tambah siapa yang bias dia Tao. Always ucap tak berhenti sampai tercabut keyboard komputer tu. Cunn! (y)



  3 May 2014

And this day paling ramai tak suka cause masing-masing kena pulang ke hostel. Well, INI KISAH BUDAK HOSTEL. Always gini uolls . 
Btw, aku masa ni tinggal sorang-sorang dekat rumah with my mom and youngest naughties brother aku. Kakak-kakak lain semua pakat angkat kaki gi KL . Ada kenduri and then singgah sama Pesta Buku Antarabangsa dekat PWTC.



4 May 2014 - 7 May 2014

Nothing happen. Just study , study and study sampai sakit mata, otak dan akal! Well, lagi berapa hari je lagi nak exam. So, kena struggle hard sikit. Barulah membuahkan hasil yang lumayan. Ye tak ye kan? :D


 8 May 2014

This day hari yang sangat bersejarah sampai boleh masuk buku teks Sejarah dari form 1 until form 5. Nak bagitahu betapa bersejarahnya this day. On the 12 midnight, aku dah mengantuk sangat-sangat. Terus capai bantal dan letak badan atas katil kemudian tidur. Tetibe je Najwa - roommate aku kejut and say Happy Birthday! Yeah, memang hari ni birthday aku. But, aku buat-buat tak dengar sebab saja nak buat-buat lupa yang hari ni birthday aku . Muahehehe. :D
      Besok tu time masuk tandas nak mandi nampak Najwa and sekali lagi Najwa say Happy Birthday. Thank you Najwa because you're the first roommate  yang ucap Happy Birthday dekat aku. But, sorry. Aku tetap nak buat-buat lupa. Then, aku buat dunno and say " Hei silap tarikh yer? Muehehehehe XD
      Bila sampai sekolah, aku dapat nampak dari luar kelas aku ada tulis something pada papan hitam yang tertulis " Happy Birthday, Ashya' " But , aku still buat-buat tak nampak. Masuk kelas tak pandang pun papan hitam terus duduk tempat duduk aku. Tetibe, budak kelas aku nyanyi lagu Happy Birthday , thanks a lot guys, but aku still buat-buat lupa. Hahax ! <- i=""> memang tak boleh buat kawan XD
      Then, lepas diorang pastikan hari tu memang hari bersejarah aku, aku terus ucap terima kasih and pura-pura pandang papan hitam. " EK EH! BILA TULIS? TAK SEDAR PUN. " <- i=""> betullah tak boleh buat kawan XD
        Petang tu, aku dapat khabar kakak aku , abang ipar dan anak sedara aku nak datang sekolah aku sebab ada ceramah tentang " PENGAJIAN DI UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA " untuk pelajar-pelajar form 4 and form 5 . Abang ipar aku jadi penceramah . Petang tu terus aku pergi dewan dan aku dapat jumpa kakak aku juga anak sedara aku yang dah umur 7 bulan nak masuk 8 bulan. Sepanjang tahun 2014 ni baru first time aku jumpa kakak aku ni. Sedih tak? Sob sob :'( 
      Rasa seperti jadi pengasuh pulak kena layan si Areej tu. Tahulah mengantuk pun. Tapi tak payahlah mengada. Bila dapat dekat abah dia, mulalah nak manja . -_- 
      Kemudian balik tu kakak aku tolong hantarkan sampai asrama. Kira-kira pukul 6pm jugaklah sampai. Aku naik atas bilik and terus tidur. Seriously, penat gila beb! Tiba-tiba , makguard panggil nama aku. Katanya ada waris menunggu. Aku fikir aku tertinggal barang dan kakak aku pusing balik. Rupanya tidak. Kali ini kakak Balqis aku yang datang. 
     Mula-mula sekali dia ucap Happy Birthday dekat aku dan kata yang dia tak ada hadiah nak bagi. Aku ok je. Bagi aku tak mengapa kalau tak ada hadiah sekalipun. Yang penting kasih sayang. Ececece , actually mintak hadiah jugak < - seriously, budak ni memang tak boleh buat kawan lerr -_-
      Aku nampak ada seorang laki dalam kereta kak Balqis aku. Dia kata itu kawan dia. Actually, dia baru lepas habis balik kerja. Pastu dia tanya aku, boleh tak kalau nak duduk dekat balai ilmu tu. Aku kata boleh je. Then, dia buka pintu belakang kereta dan bawa keluar kek Secret Recipe. Aku mula-mula terkejut jugak. Wow! Satu biji kek sekali! Mana dapat duit ni? 
     Then, beliau ( tetibe je beliau lepas tahu dapat hadiah. Memang tak boleh buat kawan. :P) tanya nak makan kek tu dengan kengkawan or beliau. Of course lerr beliau. Tapi waktu tak mengizinkan. Bila aku naik bilik je satu bilik menjerit. Kakak aku belikan kek aiskrim untuk aku. Thank you Kak Tin ^^



9 May 2014 - 11 May 2014

Nothing happen .

12 May 2014 -  26 May 2014 

Exam time ! Asalnya sampai 25 Mei je, tapi Pemangku Sultan Kedah mangkat  21 Mei tu. Innalillahiwainnailaihirojiu . Hari tu dengan rasminya jadi cuti am bagi rakyat jelata Kedah. 
Waktu exam memang dapat aku lihat rupa-rupanya budak-budak hostel ni rajin . Mahu tak, sanggup stay up malam-malam untuk study sampai teleng kepala. Isy, tak sanggup aku. 

 

24 May 2014 mybe 

Tak silap aku masa tarikh ni, wabak sakit mata dah ada. Dan seluruh asrama berjangkit . Aku terkecuali. Alhamdulillah. Tapi aku dapat satu penyakit gatal-gatal. Bila jumpa doktor, doktor kata sama ada debu/hama ataupun gara-gara kupu-kupu putih yang melekat pada pakaian aku. Setelah dapat advive from that doctor, lepas sapu krim dan makan madicine yang doktor sediakan, Alhamdulillah bekas garu-garu tu makin berkurang. :)

 
26 May 2014 

Hari ini hari yang bersejarah. Pada hari ini, exam mid year 1 dah habis dan hari terakhir super duper awesome ada dekat sekolah kami. Bila ustaz masuk kelas je, dengan muka serius beliau ucap selamat tinggal dan bla bla bla. Kemudian ucap 'Assalamualaikum' dan terus blah. Ye, aku mengakui aku cukup terasa di situ. Sebab bila beliau jumpa budak-budak kelas lain, sempat lagi bergambar and senyum manis hingga semut hurung 20 hari. Kenapa bila jumpa kami muka beliau berubah 100%? Aku fikir last jumpa dia ada kenangan manis di situ. Ternyata aku salah :')


27 May 2014 - 14 June 2014 

Hari yang ditunggu-tunggu sudah pun tiba dan kini aku nak ucap Happy Holiday ! Semoga cuti ni dapat memberikan banyak manfaat dan ilmu pada kita. =)


14 June 2014 Coming Soon ....

Bila sampai hostel , pada hari itu akan ada satu jamuan bilik dan pada hari itu aku terpilih untuk menjadi pengacara majlis ( MC ) hahahax .XD. tak dapat bayang lerr. Nantikan kemunculan hari ini !



Thank you for reading this entry XD 
 XOXO




No comments: