Masak Nasi Putih *Flashback*

Assalamualaikum :)


*FLASHBACK*

Waktu tu aku dala kereta dalam perjalanan nak balik rumah. Tiba-tiba mak aku kata,
Mak : Ashya, satgi letak nasi 4 pot.
Aku : Ha? Okey. (tunjuk pro. Tapi dalam hati ' macam mana akunak letak nasi ni.. '

Aku nampak ada tab mak aku dekat seat belakang. Terus aku capai and then buka google search macam mana nak letak nasi. Belajar dekat internet tak faham langsung because diorang ajar berbelit-belit. And last sekali bila sampai rumah cepat-cepat aku nak bilik and buat dunno je.

      Lepas daripada kejadian tu, aku cuba untuk belajar rebus nasi putih pakai ricecooker . Setiap kali mak aku suruh masak nasi je aku akan sentiasa teringat kejadian tu.


XOXO


No comments: