Whohaa - Daftar,Kumpul dan Tebus!

Assalamualaikum dan Anneyonghaseyo!

Hari ini aku nak buat tutorial tentang Whohaa.Whohaa ini lebih kurang macam churpchurp. Tapi Whohaa ini tak perlu promote iklan. Cuma jawab soalan yang diberi,kumpul points dan tebus hadiah mengikut points yang kita kumpul.


190 000 points : Samsung Galaxy Camera
6 500 points : Kingston 16GB Flash Drive
58 000 points : Fujifilm Instax Mini 8

Banyak lagi hadiah yang boleh ditebus.Cuma tak nak lah list banyak-banyak.Kalau nak tahu lebih lanjut korunk boleh daftar.

CARA-CARA MENDAFTAR WHOHAA :

  • Korunk boleh daftar Whohaa di sini - WHOHAA
  • Isi semua yang diminta 



  • Make sure penuhkan semua dan tick " I have read and agree to the terms and conditions "
  • Lepas tu buka email dan check email daripada Whohaa.Klil link pertama yang diberi.
  • Lepas sign in korunk kena requst TAC Code baru boleh jawab survey.Korunk boleh tahu code tu daripada mesej di handphone korunk yang korunk bagi nombor handphone korunk tu.

CARA MENGGUNANYA :

  • Klik " Earn Points " kemudian pilih salah satu daripada list kat bawah ni.Tekan .

  • Ada satu gambar besar.Gambar itu ada jawapan bagi soalan yang ditanya dibawah.Scroll dibawah dan ada soalan selepas gambar itu.Selalunya aku tiru jawapan di komen itu :P .Tapi,soalan setiap orang tak sama.Ada jugalah yang sam dengan soalan korunk.So,pandai-pandailah pilih jawapan mengikut kesesuaian soalan korunk yerkk.. 
  • Lepas jawab,korunk boleh submit dan ada satu kotak hijau " View More " korunk boleh tekan dan Earn Points lagi ^^ .Klik Earn More Points kalau mahu jawab lebih banyak soalan di setiap kempen.

  • Buat pengetahuan korunk,satu kempen satu kali sahaja peluang korunk untuk jawab soalan.So,nak lebih banyak points,korunk kena tunggu kempen lain masuk ataupun shared link whohaa korunk dengan kawan-kawan.Kalau kawan-kawan daftar whohaa atas link korunk,korunk akan dapat 100 points!
Amacam? Senang bukan? Aku suka sangat dengan whohaa ni.Tak sabar nak banyak points dan tebus hadiah.Ikutkan hati aku,aku nak Fujifilm Instax Mini 8. Hehehe. Teringin sangat nak dari dulu lagi.

Okey,kalau korunk tak faham lagi.Boleh tanya aku dekat facebook or komen bawah blog ni.Okey? Semoga berjaya!

Credit by : Hu Da







No comments: